Uitleg over remy haar

Remy Hair

Wanneer is het remy en wanneer niet?
 

Remy-haar (ook Remi-Haar), is een veelgebruikt begrip in de wereld van pruiken en extensions, die als kwaliteitspredikaat dient. Helaas is het begrip niet beschermd en zegt het soms nog maar weinig over de kwaliteit en behandelingstoestand van de haren. Wanneer haren remy-gesorteerd zijn, wil het zeggen dat alle haarschubben (van een haarbundel) in dezelfde richting liggen. Hierdoor knopen de haren niet snel.

Kwalitatief is Indisch haar ultiem geschikt voor deze remy kwaliteit. Het wordt in een vlecht gebonden en vervolgens afgeknipt, waardoor gegerandeerd is dat alle haren in dezelfde richting liggen.

Non Remy-haar (niet remy haar) wordt in tegenstelling tot remy haar bijvoorbeeld uit haarborstels verzamelt en worden daardoor ook niet in dezelfde richting gelegd. Deze haren worden chemisch sterk nabehandeld en kunnen dan ook tot extensions verwerkt worden. Ze worden echter snel 'stomp' en klitten snel en is daarom ook velen malen goedkoper dan remy-haar.

Hiernaast ziet u een afbeelding waarop u duidelijk kunt zien dat bij remy haar de haarschubben allemaal dezelfde kant opstaan. Bij de niet-remy haren is niet geval.