Blog

Do's en Don'ts om extensions mooi te houden

Geplaatst in Great Hair Clip In   |  door Great Hair Extensions

Je hebt eindelijk het besluit genomen om hair extensions te nemen. Wat zit je haar goed na het zetten! We geven een aantal simpele do’s en dont’s om je extensions mooi te houden, zodat je haar altijd goed zit!

DO’S

1: Om klitten te voorkomen, kan je het best je haar vastmaken voor het slapengaan. Maak bijvoorbeeld een vlecht of een hoge knot. Bijkomend voordeel van je haar vlechten: Je hebt de volgende dag een mooie natuurlijke slag in je haar.

2: Was je haar voorzichtig. Strijk de shampoo rustig met je vingertoppen van voor naar achter. Probeer zo min mogelijk door je haar te ‘woelen’ om een flinke schuimlaag te creëren. Hoe fijn dit ook is, ‘woelen’ zorgt voor klitten in je extensions. Slaap bovendien nooit met nat haar!

3: Gebruik altijd heatprotecter en serum. Ook al is het niet je ‘eigen haar’, om het mooi te houden is het belangrijk om het te verzorgen met goede producten, zeker wanneer je het met warmte gaat stylen.

4: Borstel je haar tweemaal per dag goed door met een speciale extension borstel. Borstel eerst de punten, waarna je langzaam naar boven toe werkt. Op deze manier voorkom je dat het haar gaat klitten.

5: Ga je een dagje zwemmen of naar de sauna? Dat kan prima, maar zorg er wel voor dat je je haar opsteekt, zodat het zo min mogelijk in contact komt met chloorwater. Was je haar bovendien meteen na je sauna- of zwembadbezoek.

DONT'S

1: Misschien een logische: ga niet met een stijl of krultang over je bondings heen. Dit kan de bondings aantasten, wat kan leiden tot het uitvallen van extensions. Dat zou zonde zijn

2:Draag je clip-in extensions: slaap dan niet met je extensions in. Ten eerste slaapt dit niet lekker. Ten tweede is dit slecht voor zowel je eigen haar als voor je extensions.

3: Wikkel je ook altijd een handdoek om je hoofd na het douchen? Wanneer je hair extensions draagt kan je dit beter niet meer doen, want dit kan de bondingen aantasten. Dep je haar voorzichtig droog na het wassen met een handdoek (of nog liever: een katoenen T-shirt) en laat het aan de lucht drogen of föhn het droog.

4: Gebruik geen alcoholhoudende producten op je hair extensions. Alcohol maakt je hair extensions (en je eigen haar) dof en droog, wat natuurlijk zonde is. Bovendien kan het de bondingen aantasten. Gebruik dus speciale verzorging voor je extensions. Meer over speciale verzorging lees je hier.

5: Ga niet zelf aan de gang met het kleuren van je extensions. Hoewel wij het kleuren van je hair extensions afraden, is het wel mogelijk, aangezien het 100% echt haar is. Wanneer je zelf aan de gang gaat, is de kans groot dat je extensions dof en droog worden. Mocht je het toch willen verven, ga dan naar een gespecialiseerde kapper. N.B. Wanneer je je hair extensions verft, vervalt de garantie bij ons.

Speciale verzorging voor je hair extensions: Waarom eigenlijk?

Geplaatst in Great Hair Clip In   |  door Great Hair Extensions

Wellicht denk je niet meteen aan speciale verzorging wanneer je hair extensions koopt. Waarom zou je: hair extensions zijn toch gemaakt van echt haar! Dan kan je ze vast ook gewoon verzorgen met je normale drogisterij verzorging. Toch is speciale verzorging voor je hair extensions ontzettend belangrijk. In deze blog leggen we uit waarom je hair extensions echt die speciale verzorging nodig hebben.

 

Wanneer je extensions hebt, ken je het wel. Ze zijn ontzettend glad en zacht wanneer je ze net hebt ingezet. Dit komt doordat onze hair extensions afkomstig zijn van Indiase vrouwen, die hun haar vaak onbehandeld dragen. Zij offeren het haar vanuit religieuze overwegingen. Bovendien zijn de haren van onze extensions remy gesorteerd. Dit houdt in dat alle haarschubben in dezelfde richting liggen: van hoofdhuid naar de haarpunten. Deze haarschubben beschermen de kwetsbare kern van het haar. Wanneer haarschubben niet dezelfde kant op staan, gaan ze heel snel klitten.
remy  niet-remy

 

Om je extensions gedurende de hele draagtijd zo glad en zacht te houden, is het belangrijk om speciale verzorging te gebruiken. Hair extensions worden niet gevoed en beschermd door jouw hoofdhuid, zoals dat wel met je eigen haar gebeurt. Extensions worden dan ook sneller droog, zeker wanneer je het verzorgt met ‘normale’ verzorging, die vaak alcohol bevat. Verzorgingsproducten speciaal voor extensions zijn een stuk milder en bevatten bijvoorbeeld geen alcohol, maar wel heel veel verzorgende en hydraterende ingrediënten. Daarnaast bevatten deze producten geen fruitzuren, wat veel drogisterijverzorging wel bevat. Fruitzuren kunnen de bondings van je extensions aantasten, waardoor deze (vroegtijdig) los kunnen laten. Dat zou natuurlijk ontzettend zonde zijn!
Hairextensions verzorging

 

Belangrijk om op te merken is dat Balmain extensions weer andere verzorging nodig hebben dan bijvoorbeeld Di Biase of Great Hair. Balmain extensions hebben een siliconenlaag om het haar heen, wat het extra glad en zacht houdt. Deze siliconenlaag breekt langzaam af, wanneer je de extensions wast met ‘normale’ verzorging. De speciale Balmain verzorging zorgt er juist voor dat de siliconenlaag wordt aangevuld, waardoor de extensions lang glad en mooi blijven.


Gebruik jij speciale verzorging voor je extensions?