Herkomst van de haarverlenging

Waar komt mijn haarverlenging vandaan?

Het meest waardevol voor een haarverlenging zijn de extensions van Indiaas haar, omdat deze het beste bij onze eigen haarstructuur past. Het grootste gedeelte van de haren komt dan ook uit Indië naar ons. Daar dragen de mensen het haar nog veel onbehandeld. Uit religieuze gronden offeren zij het in een tempel, waar Indische haarexperts het opkopen en bij de verwerkers van haarextensions aanbieden. Tempelhaar heeft naast het onbehandeld zijn nog een ander groot voordeel; de haren liggen allemaal met de haarschubben in dezelfde richting, waardoor het bij het borstelen niet kan klitten.

Het Indische haar is sterk vergelijkbaar met Europees haar en laat zich zo behandelen, dat een leek niet merkt dat het van Indische herkomst is. De kwaliteit kan daarbij echter wel worden aangetast, waardoor de haarschubben van het haar verwijderd worden. Ook uit China komt het haar vandaan voor de productie tot haarextensions. Echter is de structuur hiervan niet heel erg geschickt voor ons eigen Europees haar. De markt voor deze Chinese extensions ligt daarom meer in Japan.

Naast echt haar (human hair) bestaat er ook nog kunsthaar. Toch wordt dit weinig gebruikt omdat het moeilijk te stylen is en snel beschadigd door wrijving met kleding. Daarom wordt kunsthaar vaak tot schouderlengte ingezet.

Great Hair Extensions biedt u alleen maar 100% echt haar (human hair). Afhankelijk van het merk, zijn het Indische of Chinese haren van topkwaliteit.

Europees en Aziatisch Haar

In het bereik van human hairextensions wordt hoofdzakelijk mensenhaar uit Azie en Europa verwerkt. Het Europese haar komt meestal uit Oost-Europa en is in onbehandelde vorm extreem duur. De meeste vrouwen uit Europa verven hun haar, waardoor het haar eigenlijk altijd al chemisch belast is. Desondanks past het wat kleur en haarsterkte betreft het beste bij het haar wat wij als Europese mensen hebben. De haarsterkte is bij Europees haar fijn tot middelsterk, en de kleuren verschillen van donkerblond tot donkerbruin. Enigzins opmerkelijk; ook haren uit landen die niet in Europa liggen, kunnen tot de 'categorie' Euro-Haar behoren wanneer ze dezelfde structuur hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij haren uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Aziatisch haar komt meestal uit Indië, China of Indonesië. Indisch haar past wat structuur betreft zeer goed bij Europees haar. Haren uit China zijn daarentegen veel dikker en wat structuur betreft anders dan Europees haar. Daardoor kan het onbehandeld bijna niet tot haarextensions verwerkt worden. Om deze structuur aan te passen, verwijdert men de haarschubben, bleekt het, verft het weer in en verwekt het met verschillende processen weer zo goed als mogelijk weer tot leven. Siliconen zijn daarbij een veel gebruikt middel om het haar weer een mooie glans te geven.