Herkomst van de haarverlenging

Waar komt mijn haarverlenging vandaan?


Het meest waardevol voor een haarverlenging zijn de extensions van Indiaas haar, omdat deze het beste bij onze eigen haarstructuur past. Het grootste gedeelte van de haren komt dan ook uit Indië naar ons. Daar dragen de mensen het haar nog veel onbehandeld. Uit religieuze gronden offeren zij het in een tempel, waar Indische haarexperts het opkopen en bij de verwerkers van haarextensions aanbieden. Tempelhaar heeft naast het onbehandeld zijn nog een ander groot voordeel; de haren liggen allemaal met de haarschubben in dezelfde richting, waardoor het bij het borstelen niet kan klitten.

Het Indische haar is sterk vergelijkbaar met Europees haar en laat zich zo behandelen, dat een leek niet merkt dat het van Indische herkomst is. De kwaliteit kan daarbij echter wel worden aangetast, waardoor de haarschubben van het haar verwijderd worden. Ook uit China komt het haar vandaan voor de productie tot haarextensions. Echter is de structuur hiervan niet heel erg geschickt voor ons eigen Europees haar. De markt voor deze Chinese extensions ligt daarom meer in Japan.

Naast echt haar (human hair) bestaat er ook nog kunsthaar. Toch wordt dit weinig gebruikt omdat het moeilijk te stylen is en snel beschadigd door wrijving met kleding. Daarom wordt kunsthaar vaak tot schouderlengte ingezet.

Great Hair Extensions biedt u alleen maar 100% echt haar (human hair). Afhankelijk van het merk, zijn het Indische of Chinese haren van topkwaliteit.