Facebook Pixel

Hairextensions, hoe zet ik ze.

 

Bonding Extensions

Gebruik voor het plaatsen van bonding extensions een geschikte warmtetang.

De bondingen van deze extensions kunnen zijn gemaakt van keratine of siliconen. Afhankelijk van het materiaal, moeten deze bondingen op verschillende temperaturen worden verwarmd.
Wij adviseren om keratine bonding (Great Hair, Di Biase & Euro SoCap) op een temperatuur van ca. 180 graden te plaatsen en siliconen bondingen (Balmain) op ca. 160 graden. Het kleiner maken van een bonding raden wij ten zeerste af, de draagkracht van de bonding gaat hiermee verloren.

Voor het verwijderen van bonding extensions, gebruikt u geschikte verwijdervloeistof en eventueel een verwijdertang.

Bonding extensions kunnen bij goede verzorging gemiddeld 4 a 5 maanden in het haar blijven zitten.

Het is mogelijk om deze extensions te rebonden zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt. Echter gaat hiermee wel volume verloren en is dit tevens een tijdrovende klus. Veelal wordt er dan ook gekozen om nieuwe extensions te plaatsen voor een optimaal resultaat.

Bonding Extensions zetten

 

Tape Extensions

Tape extensions worden geplaatst door de zogenaamde 'koude techniek'. Er wordt geen gebruik gemaakt van warmtetools.

De tapes worden in het haar geplakt en goed vastgedrukt met een inzettang. Het verwijderen van tape extensions gaat eenvoudig met de juiste verwijdervloeistof

Het voordeel van tape extensions is voornamelijk dat ze door middel van nieuwe tapes, opnieuw kunnen worden geplaatst.

Tape extensions kunnen circa 6 weken in het haar blijven zitten.

 Tape Extensions zetten

Weave Extensions 

Een weave, of ook weft of haarmat genoemd, kan op verschillende manier worden geplaatst, waardoor dit een zeer veelzijdige vorm van haar verlengen is.

Een weave kan worden geplaatst door middel van een vlecht waarop de weft met garen wordt bevestigd. Daarnaast is het ook mogelijk om met microrings (kleine metalen hulsjes) de weft te bevestigen, of met haarlijm. Voor het plaatsen met microrings, adviseren wij gebruik te maken van een inzettang.

Sommige kapsters kiezen er ook voor om clipjes aan de weft te bevestigen, zodat de klant de weft elke dag eenvoudig zelf kan plaatsen.

 Weave Extensions zetten
 

Clip-in Extenisons 

Clip In extensions worden veel gebruikt voor tijdelijke haarverlengingen. Ze zijn eenvoudig door de consument te plaatsen, maar dienen 's nachts niet te worden gedragen. De haarkwaliteit wijkt dan ook vaak af van andere soorten verlengingen, omdat het haar minder te lijden heeft.

Voor het plaatsen en verwijderen van Clip In extensions zijn over het algemeen geen speciale tools nodig.

 Clip-In extensions zetten

Training

Om extensions te leren zetten, bieden wij hierin trainingen aan. Op deze manier leer je alle ins and outs over hairextensions en kun je deze service aanbieden in de salon. Bekijk hier ons aanbod!

Training