Selecteer een verlanglijst
In verband met extra Corona maatregelen bij ons en PostNL kan het voorkomen dat de levertijd langer is dan je van ons gewend bent.
Naar overzicht

Clip-In Extensions krullen

Wil je je Clip-In extensions krullen voor een avondje uit of gewoon om een mooiere overloop te creëren met jouw eigen haar? Dat kan! Het is wel belangrijk dat dit goed gebeurt en dat je met een aantal dingen rekening houdt. In deze blog gaan we je alles vertellen over het krullen van extensions.

100% remy hair

Als eerst is het belangrijk om zeker te weten dat je te maken hebt met echt haar. Wanneer het haar niet echt is, gaat het om synthetisch haar. Synthetisch haar kan niet tegen de warmte van hitte tools en kan dus niet gekruld of gestyled worden. 

Wanneer je zeker weet dat het echt haar is, is het belangrijk om te weten of het haar 100% remy hair is. Wanneer het haar niet remy is, betekent het dat de haarschubben niet in de zelfde richting staan. Als gevolg hiervan kan het haar enorm gaan klitten.

Om het gemakkelijk te maken kun je de clip in extensions het beste aan een kleerhanger hangen of bijvoorbeeld tussen een kast of lade klemmen. Voor een zo natuurlijk mogelijk effect raden wij aan gebruik te maken van een 32 mm krultang. Nog op zoek naar een krultang? Klik dan hier

Extensions stylen

Het is belangrijk om de extensions goed af te laten koelen. Hoe laat je je krullen afkoelen? Dit kan op verschillende manieren. Je kunt na het creëren van de krul, de krul opsteken of bijvoorbeeld de krul een aantal keer samenknijpen. Om de krullen uiteindelijk goed af te laten koelen en nog wat extra structuur te geven kun je wat haarspray/haarlak gebruiken. Deze hoeft niet sterk te zijn omdat je de krul uiteindelijk weer uitborstelt voor een zo natuurlijk mogelijk effect. 

Ook is het belangrijk om niet te dikke plukken te pakken. Denk aan plukken tot ongeveer 3 a 4 centimeter. Bij het krullen van het haar is het belangrijk dat je de haarplukken met dezelfde kant om de krultang blijft draaien. Al een soort slakkenhuis.

    1. Verwarm de krultang tot maximaal 180 graden en hang je extensions aan bijvoorbeeld een kleerhanger zodat je er goed bij kunt. (Voor extra beschermen zou je het haar nog kunnen preppen met een heat protector)
    2. Draag de krullen met dezelfde kant als een soort slakkenhuis om de krultang en laat de krul na 10 seconden in je handen vallen.
    3. Knijp een aantal keer in de krul en spray eventueel een lichte hairspray over de krul om hem af te laten koelen. Herhaal stap 2 & 3 over de gehele banen.
    4. Laat het haar 5 minuten afkoelen en borstel het haar door met een Pneumatische Borstel voor een zo natuurlijk mogelijk effect.
    5. Voor eventuele verzorging gebruik je nog wat haarolie in de punten.

 

Let’s rock those curls!

In onderstaande video hopen we jullie nog verder op weg te kunnen helpen!