Selecteer een verlanglijst
Welkom op de nieuwe website van Greathairextensions.nl
Naar overzicht

Haarmatten kopen

Haarmatten laten zetten

Er zijn zoveel termen voor haarmatten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar de meest gebruikte termen zijn weave, weft en haarmatten. In de kapperswereld wordt voornamelijk de term ‘Weave’ gebruikt. Om de juiste haarmatten te kopen, is het belangrijk om te weten hoe ze geplaatst worden en welke methodes er zijn. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met alles wat je moet weten over de verschillende plaatsingsmethodes. Een groot voordeel van weave extensions in het algemeen ten opzichte van wax extensions is dat er geen hitte in het haar gebruikt hoeft te worden. De kans op schade aan je haar is daardoor een stuk kleiner. Haarmatten kunnen op 4 verschillende manieren in het haar worden geplaatst. Ze blijven gemiddeld 6 tot 8 weken zitten en zijn allemaal herbruikbaar. Alle haarmatten voor de verschillende plaatsingsmethodes zijn verkrijgbaar op onze website.

                            

1. Weave Extensions

De meest traditionele manier is weven of invlechten van het haar, door middel van een onderhandse horizontale vlecht dat op de hoofdhuid wordt gevlochten. De haarmat wordt dan vastgenaaid aan de onderhandse vlecht. Deze wordt baansgewijs, met 1cm afstand van de hoofdhuid, aangebracht in het eigen haar. Deze methode wordt voornamelijk nog veel gebruik in Amerika en Afrika. Bij deze methode kan de weave de eerste week erg strak aanvoelen op de hoofdhuid, dit kan je bijvoorbeeld met slapen goed gaan voelen.

2. Weave met ringetjes

Bij deze methode wordt een enkele haarmat, met behulp van kleine hulsjes (de microringetjes) aan het eigen haar bevestigd. De microring wordt tot de aanzet van het eigen haar aangebracht. Ook wordt het haar van de weave in de microringen geschoven waarna deze met een speciale tang worden samengedrukt. Dit zorgt ervoor dat ze niet uit kunnen glijden en worden de plukken mooi met elkaar verbonden.

3. La Weave

La weaving is de allernieuwste techniek op het gebied van weave extensions. La weaving lijkt op de weaving met ringetjes, maar bij deze techniek zitten de ringetjes aan de onderkant van het haar waardoor ze dus niet zichtbaar zijn. De microringen worden naast elkaar in het eigen haar vastgezet, en vormt de basis van de hairweave. Op deze lijn van het eigen haar met microringen worden, met een zijden draad, de haarmatten vastgenaaid op het hoofd. Een voordeel dat je het haar op vele manieren kan dragen zonder dat de extensions zichtbaar worden. Denk aan een knot, lage of hoge staart. Ook zijn de haarbanden heel dun waardoor ze niet zichtbaar zijn in het haar.

4. Weave lijm

Haarmatten kunnen ook in het haar gelijmd worden. Deze methode wordt veel gebruikt in de event-, mode- en fotobranche. Het eigen haar wordt afgedeeld, waarna de weft in passende groottes worden gesneden. De haarlijm zal vervolgens aan de bovenste rand van de wefts worden aangebracht. Baansgewijs wordt, met wat afstand van de hoofdhuid, de wefts aangebracht op het eigen haar. De lijm houdt meerdere wasbeurten en is makkelijk te verwijderen. Ook kunnen de wefts bij deze techniek vaker worden gebruikt.