Wellicht denk je niet meteen aan speciale verzorging wanneer je hair extensions koopt. Waarom zou je: hair extensions zijn toch gemaakt van echt haar! Dan kan je ze vast ook gewoon verzorgen met je normale drogisterij verzorging. Toch is speciale verzorging voor je hair extensions ontzettend belangrijk. In deze blog leggen we uit waarom je hair extensions echt die speciale verzorging nodig hebben.

 

Wanneer je extensions hebt, ken je het wel. Ze zijn ontzettend glad en zacht wanneer je ze net hebt ingezet. Dit komt doordat onze hair extensions afkomstig zijn van Indiase vrouwen, die hun haar vaak onbehandeld dragen. Zij offeren het haar vanuit religieuze overwegingen. Bovendien zijn de haren van onze extensions remy gesorteerd. Dit houdt in dat alle haarschubben in dezelfde richting liggen: van hoofdhuid naar de haarpunten. Deze haarschubben beschermen de kwetsbare kern van het haar. Wanneer haarschubben niet dezelfde kant op staan, gaan ze heel snel klitten.
remy  niet-remy

 

Om je extensions gedurende de hele draagtijd zo glad en zacht te houden, is het belangrijk om speciale verzorging te gebruiken. Hair extensions worden niet gevoed en beschermd door jouw hoofdhuid, zoals dat wel met je eigen haar gebeurt. Extensions worden dan ook sneller droog, zeker wanneer je het verzorgt met ‘normale’ verzorging, die vaak alcohol bevat. Verzorgingsproducten speciaal voor extensions zijn een stuk milder en bevatten bijvoorbeeld geen alcohol, maar wel heel veel verzorgende en hydraterende ingrediënten. Daarnaast bevatten deze producten geen fruitzuren, wat veel drogisterijverzorging wel bevat. Fruitzuren kunnen de bondings van je extensions aantasten, waardoor deze (vroegtijdig) los kunnen laten. Dat zou natuurlijk ontzettend zonde zijn!
Hairextensions verzorging

 

Belangrijk om op te merken is dat Balmain extensions weer andere verzorging nodig hebben dan bijvoorbeeld Di Biase of Great Hair. Balmain extensions hebben een siliconenlaag om het haar heen, wat het extra glad en zacht houdt. Deze siliconenlaag breekt langzaam af, wanneer je de extensions wast met ‘normale’ verzorging. De speciale Balmain verzorging zorgt er juist voor dat de siliconenlaag wordt aangevuld, waardoor de extensions lang glad en mooi blijven.


Gebruik jij speciale verzorging voor je extensions?