Naar overzicht

BESTE HAIR EXTENSIONS

Floor van Zijtveld, 22/10/2020

Het beste haar voor onze haarstructuur is haar afkomstig uit India. Het haar wordt uit religieuze gronden geofferd in tempels, waar Indische haarexperts het opkopen en bij de verwerkers van haarextensions aanbieden. Indiaas haar lijkt het meest op onze haarstructuur. Tempelhaar is daarnaast het enige haar dat onbehandeld is en vrij is van chemische stoffen. Een ander voordeel van Indiaas haar is het feit dat het zorgvuldig bij elkaar wordt gehouden waardoor de haren in dezelfde richting liggen met de haarschubben naar één kant. Hierdoor het haar bij het borstelen niet kan klitten. Dit wordt ook wel 100% remy hair genoemd.

Waar komt het haar van Great hair Extensions vandaan?

Het haar van Great Hair komt uit de grootste tempel van India. Het tempelcomplex Tirumala Tirupati in het zuiden van India trekt jaarlijks miljoenen pelgrims. Dag en nacht trekken duizenden bedevaarders door de tempelheuvels. Elke dag komen 25.000 pelgrims het heilige der heiligen bezoeken om er te bidden voor hun zielsheil. Ze klimmen met mooie haardos de heuvels op en dalen kaalgeschoren de bergen weer af. Vooraleer ze toegang krijgen tot de meest heilige plek van het complex en kunnen bidden voor het beeld van hun god Venkateswara, krijgen ze een gratis scheerbeurt. Mannen, vrouwen en kinderen worden kaalgeschoren door tientallen kappers, die het scheermes bliksemsnel over de schedels laten glijden. Het complex heeft 650 kappers in dienst, die zes uur per dag koppen scheren. Werknemers van het complex bundelen de lokken in lange, dikke vlechten en bergen ze op in grote containers. Het zijn geen kappers maar gelovigen die scheren In het verleden werd het haar door de tempels terug geschonken aan “moeder natuur”. Het haar werd in de zee en rivieren geschonken. Tegenwoordig wordt het verzameld en verkocht omdat er vanuit het westen veel vraag naar is. Elke Hindoe wordt voor zijn eerste levensjaar kaalgeschoren, om zo god te danken dat hij/zij geboren is. De pelgrims zien met plezier hun weelderige lokken op de vloer vallen omdat ze hiermee voldoen aan een godsdienstige plicht. De god Venkateswara is immers heel gelukkig wanneer er haar wordt geofferd. De Hindoes snellen dan ook naar de kapper telkens als ze willen dat de god hen geneest of hen bijvoorbeeld helpt bij een examens. Officieel is het haarscheren een teken van nederigheid. Door je haar te laten afdoen alvorens je de tempel betreedt, ben je letterlijk en figuurlijk meer ontvankelijk voor de goede energie die wordt uitgestraald door Venkateswara. Wie wil dat zijn gebed wordt verhoord, laat zich scheren. De tempel gebruikt de opbrengst van het haar om gratis eten en onderdak te bieden aan de pelgrims. Verder heeft de tempel de verantwoordelijkheid en leiding over ziekenhuizen en scholen. De opbrengst wordt hier ook in gestoken.

Wat maakt Great Hair de beste Hair Extensions?

Wat ons onderscheidend maakt is het feit dat wij een Italiaanse leverancier hebben met wie wij zeer nauw en goed contact hebben, die al jaren de kennis spreekt van het vak. Oorspronkelijk werden er vroeger pruiken gemaakt in de fabriek en deze kennis hebben zij doorontwikkeld en verbreed met haar extensions. Hierdoor kunnen wij altijd de beste kwaliteit garanderen! Nog niet overtuigd? Neem snel een kijkje op onze webshop of neem contact op met onze klantenservice en wij helpen je heel graag verder!